Det allra sista lajvet i Malcontentakampanjen. 

Onsdag 3 juli till lördag 6 juli 2024

Ankomst: tidigast måndag den 1 juli kl 12.

Avresa: söndag den 7 juli. 

Lajvet börjar när man vaknar på morgonen den 3 juli. 

Lajvet slutar i år vid midnatt, lördagen den 6 juli. 

Vi lajvar alltså hela lördagen och har ingen off-fest. 

Praktiskt om ankomsten till Kvarntorp

När ni kommer till Kvarntorp finns arrangörer och medhjälpare på plats.

Off-möte är planerat till kl 21 på tisdagskvällen.

Om du är inbokad i ett rum ringer du till Thérèse Tangen när du anländer på tel nr 070-9783481, så kommer hon och visar dig till rummet.

Jessica Jansson är ansvarig för parkeringen och hjälper till att ”packa” bilar och släp så att ingen ska bli inparkerad. Hon finns på plats på parkeringen eller nås på tel nr 076-8120120.

För att bli visad till sin paviljongplats kontaktar man Gunilla Finnson (som hjälper oss med detta). Hon har tel nr 070-5089753. Det går att köra ut på fältet och lasta av om man kör försiktigt. Kolla bara först att bilen inte är för låg.

Onsdag, torsdag, fredag och lördag ingår middag i lajvavgiften. Andra måltider ordnar deltagarna själva. Egna ätdon, tallrikar och pokaler/glas/muggar medtages.

Ingen öppen eld! Campingkök med gasol är tillåtet. 

Dricksvatten finns att hämta i anslutning till lägret, där man också kan diska.

Baja-major står uppställda på parkeringen. Handtvätt på kortändan av garaget. Handsprit finns i baja-majorna. Baja-majorna städas två gånger per dag av arrangemangets medhjälpare. 

Endast de som är inbokade i rum använder faciliteterna i flyglarna. Annars blir det stopp i avloppet.
Du hittar mer information här: https://www.malcontenta.se/omradet

lkomna!

Deltagaravgiften till Solvendo Aenigma är 1900 kr och betalas senast den 31 mars 2024. Se under knappen Anmälan.

Lajvet äger rum på Kvarntorps herrgård, strax utanför Forshaga i Värmland.

In-lajv är det ännu en gång dags för Åminnelsen av Uppstigandet, den största religiösa högtiden.


Konflikten mellan kungen, Lothar Isensköldh-Rosenholm, och hans yngre bror, prinsen Benedikt Isensköldh-Rosenholm, närmar sig sin kulmen. Förbi är den tid när man kan hålla sig neutral och dra ut på sina beslut. Vilken sida kommer hertigen av Swartöö att ställa sig på  – och vilken sida kommer hertigens son Hortensius att välja?

Olika prästerskap har genom politiskt intrigerande ställt sig in hos kungen och fått honom att bannlysa magiker från sitt hov och kungjort att han inte längre respekterar Codex Magicus. Han har också dragit in stödet till magikerskolan i Nordeport. De som händelsevis nu skulle stödja magiker visar på illojalitet mot kungen. Det prästerskap som för närvarande tycks ha starkast grepp över kungen är Normonkulten. Kungen har genom stora umbäranden skaffat sig en mycket atletisk kropp och en sällan skådad skicklighet med svärd och sköld. Han vill visa upp sina nya färdigheter på slagfältet.

Kronprinsens död tog hårt på hans majestät. Den som nu står i tur att ärva tronen är kungens dotter, kronprinsessan Amatilda av Novion. Den hon gifter sig med kommer att bli medregent.

Visionerna från gudarna och gudinnorna, som prästerskapen slitit med att förstå, har fått en slutlig, officiell uttolkning. Synodernas deltagare har haft stor betydelse för att nå ett resultat. Nu återstår att se vad prästerskapet kommer att göra med resultatet. Det verkar finnas några olika vägar att gå för att återställa ordningen i världen – eller bjuda in kaos till den. Allt kommer, enligt den trehundra år gamla profetian´som uttalades av den gyllene draken vid Uppstigandet, nå sin kulmen år 324.

Boende i flygel på herrgården

Bokningen öppnar 2 april 2024. Det finns få sängplatser. Vi prioriterar de som av medicinska skäl måste sova inomhus och de som har sminkroller. I övrigt är det först till kvarn som gäller.

Sängplatsen kostar 300 kronor per person och natt i delat rum. Delad toalett och dusch. Lakan ingår, handdukar medtages. Frukost ingår ej men det finns fullt utrustade kök i flyglarna.
Det rabatterade priset gäller från måndagen den 1 juli 2024 till lördagen den 6 juli 2024. 

Betalningen för rummet måste vara inne på kontot senast 30 april 2024. Annars går sängplatsen vidare till nästa person på kölistan.

Gör så här:

Vi tar emot bokningar från den 2 april 2024. Skicka ett mail till arr@malcontenta.se, skriv ditt namn samt ankomstdatum och avresedatum. När du fått bekräftelsemail från oss är du inbokad och betalar till samma konto som man betalar anmälningsavgiften till.

Om man inte får sängplats på Kvarntorp men ändå vill bo inomhus

Deje vandrarhem ligger ca 5 minuters bilväg från Kvarntorps herrgård. Där kan man också boka in sig. Vänd dig då till Deje vandrarhem.
https://www.facebook.com/dejevandrarhem

Facebookgruppen

För att bli tillagd till facebookgruppen Malcontenta 2.0, måste man först ha anmält sig till lajvet.