Praktiskt om ankomsten till Kvarntorp

När ni kommer till Kvarntorp (från kl 12 måndag 3 juli 2023 kan man anlända) finns arrangörer och medhjälpare på plats.

Off-möte är planerat till kl 21 på tisdagskvällen.

Lajvet börjar kl 10.00 på onsdagsmorgonen den 5 juli och slutar kl 15 på lördagen den 8 juli.

Om du är inbokad i ett rum ringer du till Thérèse Tangen när du anländer på tel nr 0709783481, så kommer jag och visar dig till rummet.

Jessica Jansson är ansvarig för parkeringen och hjälper till att ”packa” bilar och släp så att ingen ska bli inparkerad. Hon finns på plats på parkeringen eller nås på tel nr 076-8120120.

För att bli visad till sin paviljongplats kontaktar man Gunilla Finnson (som hjälper oss med detta). Hon har tel nr 070-5089753.Det går att köra ut på fältet och lasta av om man kör försiktigt. Kolla bara först att den inte är för låg.

Middagar onsdag, torsdag och fredag ingår i lajvavgiften. Andra måltider ordnar deltagarna själva. Egna ätdon, tallrikar och pokaler/glas/muggar medtages.

Ingen öppen eld! Campingkök med gasol är tillåtet.

Vatten finns att hämta i anslutning till lägret, där man också kan diska.
Baja-major står uppställda på parkeringen. Handtvätt på kortändan av garaget. Handsprit finns i baja-majorna. Baja-majorna städas två gånger per dag av arrangemangets medhjälpare. Endast de som är inbokade i rum använder faciliteterna i flyglarna. Annars blir det stopp i avloppet.
Du hittar mer information här: https://www.malcontenta.se/omradet

lkomna!

Detta har hänt i världen under våren

Vid midvintertorneringen till Normons ära, ställde kungen av Nordeport sina två vasaller, Herr Amalaric Falkenbrandt, hertig av Östanå och herr Catullus Drakensköldh, hertig av Ekholma, mot varandra. Kungen begärde att de skulle kämpa till döden där och då på rännarbanan. Hertigarna vägrade att lyda sin länsherre och lämnade tillsammans med sina familjer, brådstörtat hovet och begav sig genast hem till sina hertigdömen.

En del av frälset såg kungens begäran som ett bevis på galenskap, medan andra funderade över om det var ett elegant sätt att få två dilettanter satta ur spel i ett enda drag. Ett var säkert, neniyeprästinnan Ottilia Winter, som sitter i det kungliga rådet, var inte nöjd.

Prins Benedikt, kungens av Nordeport yngre bror, har inte setts till på länge, men alla har förstått att han inte givit upp hoppet om att erövra Vinterkronan. Vid förra försöket var prinsen blott sexton år, men han har växt till sig och är nu en ung man. Var han befinner sig är inte allmänt känt men det är många som misstänker att han verkar i det fördolda för att skaffa sig så många och så mäktiga anhängare som möjligt. Frälsets missnöje med kungen har stigit, speciellt som ett nytt krig är under uppsegling och prästerskapets makt tycks blir allt större. Rådet tar många beslut som verkar se mer till templens goda än frälsets fortbestånd.

En av medlemmarna i det kungliga rådet, Primula Hägerstråle, fängslades när Stjärnorden upplöstes och har inte setts till sedan dess. Andra före detta stjärnordenmedlemmar har kastat sig framför kungens fötter för att bli benådade och har därefter troligen sänts till olika posteringar i de nybildade markgrevskapen. Ingen har hört av dem, men deras band till familjen har länge varit upplösta då de tillhört Stjärnorden. Fru Hildegard Törnebård och Falconia har sökt fristad under Falkenbrandtarna och Crescentia vistades under våren på Älvsborgen. Herr Aric har inte synts till sedan han under vintern försvarade Kvarntorps arkiv mot ett anfall av kaosmonter. Resten av de som vi träffade vid förra årets Åminnelse har ingen hört något från, även om ryktet har gått att herr Lucius Gyllenfors, mot kungens vilja, gav herr Egelius Glada en fristad. Han är ändå herr Lucius systerson.

Hertiginnan av Swartöö har bestämt sig för att hennes och hertigens äldsta son, herr Hortensius Isensköldh, skall trolovas. Hon har skickat ut kunskapare till alla utländska hov för att finna lämpliga prinsessor och hertigdöttrar. Nu hoppas hertiginnan att herr Hortensius ska välja en brud (eller rättare sagt att han accepterar det val som hon gör åt honom). Nu är det så att herr Hortensius nog har väckt ömma känslor hos många av damerna i sin närhet så det återstår att se om hertiginnan och hertigen får sin vilja igenom.

Prästerna och prästinnorna har ägnat en stor del av sin tid åt att forska i arkiven för att se om det kan hjälpa att finna lösningen på gåtan om visionernas budskap. Olika kulter har kommit olika långt i sökandet men de har alla förstått att de behöver slå sina kloka huvuden ihop med alver, iwi-ahi och magiker. Därför är det tacknämligt att det kommer hela tre gamla alver till Åminnelsen, Lossel, Miríwën och Súlia, att diskutera med.

Att dimensionsväggarna är tunna vid Kvarntorp fick alla se exempel på när varelsen Skugga bröt igenom och skrämde livet ur alla och skaffade sig ett oheligt band till stackars fröken Livia Gyllenfors. I år vill naturligtvis frälset att deras döttrar ska få vara i fred men magikerna har en obehaglig känsla av att det är ett fåfängt hopp.

Vägen till Uriels källa har växt igen och man befarar att den sinat. Det enda vatten som nu finns kvar är det som räddats och bärs i ett snöre i en liten flaska runt urielprästinnan Jorunns hals. Med hjälp av detta och gudinnan, hoppas kulten att en dag kunna återskapa källan. Hertiginnan av Swartöö är särskilt engagerad i den här frågan.

Deltagaravgiften till AD FATE GENUFLECTERI är 1850 kr och betalas senast den 28 februari 2023. Se under knappen Anmälan.

Lajvet kommer att äga rum på Kvarntorps herrgård, strax utanför Forshaga i Värmland.

In-lajv är det ännu en gång dags för Åminnelsen av Uppstigandet, den största religösa högtiden.

Boende i flygel på herrgården– ALLA SÄNGPLATSER ÄR NU UPPBOKADE!

Om man vill boka in sig i en flygel så gör man det via arrangörerna.
Sängplatsen kostar 300 kronor per person och natt i delat rum. Det rabatterade priset gäller från måndagen den 3 juli 2023 till lördagen den 8 juli 2023. Lakan ingår, handdukar medtages. Frukost ingår ej men det finns full utrustade kök i flyglarna. Delad toalett och dusch.
Det finns få sängplatser. Vi prioriterar de som av medicinska skäl måste sova inomhus och de som har sminkroller. I övrigt är det först till kvarn som gäller. Betalningen för rummet måste vara inne på kontot senast 31 mars 2023. Annars går sängplatsen vidare till nästa person på kölistan.

Gör så här:

Vi tar emot bokningar från den 1 mars 2023. Skicka ett mail till arr@malcontenta.se, skriv ditt namn samt vilka nätter mellan den 3 juli och 8 juli du vill boka boende. När du fått bekräftelsemail från oss är du inbokad och betalar till samma konto som man betalar anmälningsavgiften till.
Handelsbanken med clearingnr: 6516 och kontonr: 791233642. Märk inbetalningen med ditt namn och boende. Välj ÖVERFÖRING, inte betalning.

Det finns ett vandrarhem ca 5 minuters bilväg från Kvarntorps herrgård. Det heter Deje vandrarhem. Där kan man också boka in sig. Vänd dig då till Deje vandrarhem.
https://www.facebook.com/dejevandrarhem

Facebookgruppen

För att bli tillagd till facebookgruppen Malcontenta 2.0, måste man först ha anmält sig till lajvet.